UITDEUKEN ZONDER SPUITEN

Uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder spuiten, wat is dat eigenlijk? Dit betreft techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van het geheugen van het materiaal waarmee gezorgd kan worden dat auto’s van kleine autoschade worden af geholpen. Een goed voorbeeld is hagelschade waarbij kleine deukjes uit het dak en de motorkap worden gedrukt, zonder dat daarbij geplamuurd en gespoten hoeft te worden.

 

De kosten

De belangrijkste reden om uitdeuken zonder spuiten te overwegen is het kostenplaatje. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke optie ten opzichte van meer traditionele vormen van schadeherstel. Kleine deukjes verwijderen door goedkoop uitdeuken maakt de auto weer als nieuw, zonder dat daarbij diep in de portemonnee getast hoeft te worden. Een auto uitdeuken waarbij wel lakschade te zien is, kan echter ook een goede optie zijn. Dit zogenaamde voordrukken, maakt het gemakkelijker om de lakschade te herstellen door een schadeherstel bedrijf. Zo wordt het herstellen van autoschade een flink stuk goedkoper.

 

De techniek

Het uitdeuken zonder spuiten is een moderne techniek waarbij ervaring belangrijk is. Het ontwikkelen van een specialisme vergt tijd en niet iedereen kan dit zich zomaar eigen maken. Autoschade herstel op deze wijze gebeurt volgens een aantal belangrijke stappen. Daarbij moet de deuk eerst goed in kaart worden gebracht. Vervolgens moet voorzichtig de deuk worden uitgedeukt. Door met beleid te duwen of te trekken krijgt het materiaal zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Dit werkt perfect om deukjes te verwijderen.

 

Veel voordelen

Een auto uitdeuken zonder spuiten biedt veel voordelen. In de eerste plaats is de kwaliteit zeer hoog, vaak zelfs hoger dan autoschade uitdeuken met spuiten. Bovendien is het, door gebruik van de technieken, een flink stuk goedkoper dan andere manieren. Het is daarnaast ook nog eens snel en zeer breed toepasbaar. Ook grotere deuken kunnen op deze manier worden behandeld, waardoor het spuiten sneller en gemakkelijker gaat, terwijl ook andere materialen kunnen worden uitgedeukt.

Bol